Welkom bij QLC: ArcheoLINK

archeolink onderdelen Bekijk hier alle onderdelen van ArcheoLINK in detail


Het archeologisch informatie systeem ArcheoLINK van QLC biedt een totaal oplossing voor het opslaan, beheren en bevragen van alle gegevens van een of meerdere archeologische projecten. Of het nu gaat om veldgegevens, vondstgegevens, opslag- en depotgegevens, afbeeldingen en foto’s, meetgegevens of cartografische gegevens, het ArcheoLINK systeem heeft er een oplossing voor. Daarnaast blijft het ArcheoLINK systeem voortdurend in ontwikkeling om nieuwe functionaliteiten toe te voegen en te voldoen aan de laatste eisen en wensen van de gebruikers.

ArcheoLINK werkt als een schil om een willekeurig database systeem. Standaard werkt ArcheoLINK met een eigen bestands formaat gebruik makend van de standaard Microsoft database jet engine. Daarnaast kunnen een aantal gangbare zwaardere database systemen worden ondersteund (incl. MS-SQLserver, Oracle, mysql)
Data invoer en beheer kan worden uitgevoerd zowel op ‘losse’ (veld)computers als binnen een netwerk. Via een merge functionaliteit zijn datasets waaraan op verschillende locaties wordt gewerkt gecontroleerd samen te voegen. Denk daarbij aan de situatie dat veld gegevens op een veld computer worden ingevoerd terwijl op een andere niet binnen een netwerk bereik liggende locatie aan vondstgegevens wordt gewerkt.

ArcheoLINK kan worden gebruikt als een single project systeem of als een multiproject systeem waarbij meerdere of alle archeologische projecten van een organisatie binnen 1 database benaderbaar zijn. Op deze manier is het mogelijk om project overschrijdende analyses uit te voeren. Het is altijd mogelijk om een project uit een multiproject database te exporteren naar een singelproject situatie voor extern werk. Ook is het uiteraard mogelijk een singleproject set te importeren in een multiproject database.
Het systeem is zodanig flexibel dat gegevens van iedere denkbare veldmethodologie kunnen worden opgeslagen. Of het nu gaat om een vlak opgraving, een vakken opgraving, een stratigrafische opgraving of een combinatie hiervan. Het systeem zorgt voor een dataset die geheel KNA conform is.
Het ArcheoLINK systeem is op een zeer gebruikersvriendelijke manier vormgegeven waarbij is getracht alles zo intuïtief mogelijk te laten functioneren. Extra functionaliteiten zijn op verschillende plaatsen aangebracht om de invoer zo snel en eenvoudig mogelijk te maken.

Bekijk hier alle onderdelen van ArcheoLINK in detail